اول وقت نماز از چه موقع تا چه موقع است؟
نماز
اولين سؤال قيامت نماز است.

اول وقت نماز ازچه موقع تا چه موقعي است؟

فضيلت نماز اول وقت
شارع مقدس اسلام ، براى هر نمازى دو وقت قرار داده است : وقت فضيلت ، وقت غير فضيلت . آيات و روايات سفارش مى كنند كه : نماز را در وقت فضيلتش بخوانيد. وقت فضيلت هر نماز،مراتبي دارد كه قطعا اول وقت آن از ثواب بيشتري برخوردار است.
مستحب است انسان تا آنجا که ممکن است بدون عذر شرعي نماز را از اول وقت تأخير نيندازد،( مگر اين که کاري که انجام آن شرعا مقدم بر نماز باشد مانند نجات جان يا مال محترم و يا دادن طلب کاري يا امانت مردم يا تطهير مسجدي که نجس شده ) مانع شود و همين طور اگر منتظر برپا شدن جماعت باشد تأخير نماز اشکال ندارد. هر چه به اول وقت نزديکتر باشد ثوابش بيشتر است و انتهاي وقت فضيلت به شرح زير است.
اوقات فضيلت نماز:
1- وقت فضيلت نماز صبح: از طلوع فجر صادق(اذان صبح) است تا هنگامي كه سرخي طرف مشرق آشكار شود(تقريبا تا هنگامي كه ستارگان در آسمان پيداست و هوا هنوز روشن نشده است).
ملاك براى شروع در نماز صبح، طلوع فجر است اگر با شروع اذان و يا تمام شدن اذان علم به دخول وقت پيدا شود مى‏توان نماز را شروع نمود. لكن چون نظر منجمين در تشخيص ساعت دقيق طلوع فجر اختلاف دارد احتياط آن است كه تا چند دقيقه پس از اذان نماز صبح را تأخير بياندازيم و ملاك قضا شدن نماز صبح طلوع آفتاب است.
بنابراين وقت نماز صبح از اول طلوع فجر تا طلوع آفتاب است.

2- وقت فضيلت نماز ظهر: از هنگام زوال خورشيد(اذان ظهر) است تا وقتي كه سايه شاخص به اندازه خودش برسد.
وقت مخصوص نماز ظهر از اول ظهر است تا وقتى كه از ظهر به اندازه خواندن نماز ظهر بگذرد و وقت مخصوص نماز عصر موقعى است كه به اندازه خواندن نماز عصر به مغرب وقت باقى مانده باشد كه اگر كسى تا اين زمان نماز ظهرش را نخوانده باشد، نماز ظهر او قضا شده و بايد اول نماز عصر را بخواند و بعد نماز ظهرش را قضا نمايد. و مراد از «مغرب» غايب شدن آفتاب نيست؛ بلكه مراد همان وقت اذان مغرب است؛ يعنى، هنگامى كه سرخى طرف مشرق كه بعد از غروب پيدا مى‏شود از بالا سر انسان بگذرد.

3- وقت فضيلت نماز عصر: از زماني آغاز مي شود كه سايه شاخص(چوب يا ميله‏اى صاف كه در زمين مسطح به صورت عمود نصب شود)به اندازه خودش برسد(بعد از تمام شدن وقت فضيلت ظهر) تا هنگامي كه سايه به دو برابر خود برسد. حدود 3:20 ساعت بعد از وقت ظهر.
وقت مخصوص نماز عصر هنگامي است که به اندازه خواندن چهار رکعت به غروب آفتاب باقي باشد و پايان وقت نماز عصر, غروب آفتاب است.

4- وقت فضيلت نماز مغرب
: از هنگام اذان مغرب است تا وقتي كه سرخي در آسمان(در ناحيه مغرب) از بين برود( تقريبا تا هنگامي كه ستارگان بطور كامل آشكار نشده باشند).
هنگام نماز مغرب از وقتى است كه سرخى طرف مشرق (كه بعد از غروب آفتاب پيدا مى‏شود) از بالاى سر انسان بگذرد. هرگاه به اندازه خواندن سه ركعت نماز به طور معمولى گذشت وقت مخصوص به نماز مغرب گذشته و وارد وقت مشترك بين مغرب و عشا مى‏شود. اگر كسى تا زمانى كه به اندازه خواندن نماز عشا به نصف شب باقى باشد، نماز مغرب را عمدا نخوانده باشد بايد اول نماز عشا و بعد از آن، نماز مغرب را بخواند و اگر كسى به واسطه عذرى نماز مغرب يا نماز عشا را تا نصف شب نخوانده، بنا بر احتياط واجب بايد تا قبل از اذان صبح بدون اين كه نيت ادا و قضا كند (يعنى فقط به نيت آنچه بر عهده او بوده است قربة‏الى اللّه‏) به جا آورد.

5- وقت فضيلت نماز عشا موقعى است كه شفق (سرخى طرف مغرب) از بين برود تا «يك سوم» از شب بگذرد. حدود 2 ساعت بعد از وقت مغرب.
براي شناختن پايان وقت نماز عشا دو روش وجود دارد:
1- شب را از اول غروب تا اذان صبح حساب کنند و نصف نمايند, پايان وقت نماز عشا بدست مي آيد.
2- يازده ساعت و يک ربع (15/11) بعد از ظهر شرعي آخر وقت نماز عشا است.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





درباره وبلاگ

اولين سؤال قيامت نماز است.
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان نماز و آدرس ali1505.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 47
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 47
بازدید ماه : 336
بازدید کل : 98593
تعداد مطالب : 117
تعداد نظرات : 12
تعداد آنلاین : 1

دایرکتوری افسران ارزشی اوقات شرعی

”چهارمین